'Jolleberg' klaar voor carnavalsintocht

WAGENINGEN De vier carnavalsverenigingen van Wageningen,C.V. de Berggeiten, C.V. de Deurdouwers, C.V. de Pretkeujes en C.V. de Vadaenotten, zijn er klaar voor! Vanaf vrijdag 5 februari zal het 5 dagen lang in het teken staan van feesten, hossen en springen. Traditiegetrouw is op zaterdag 6 februari om 14.00 uur de carnavalsintocht.

Alle Prinsenparen zullen met hun hofhouding en dansgardes in een bonte stoet via Bowlespark, 5 Mei Plein en Bergstraat door de Hoogstraat gaan. Op de Markt worden zij ontvangen door locoburgemeester Dennis Gudden. Hier zullen de Prinsen de stadssleutel van Jolleberg ontvangen, zoals Wageningen tijdens carnaval heet.

VERKLEEDWEDSTRIJD Ook dit jaar zal er een verkleedwedstrijd plaats vinden. Alle verenigingen vinden het mooi om te zien dat deze ieder jaar groter wordt en er steeds meer enthousiaste deelnemers zijn. En de verkleedwedstrijd is niet alleen voor de mensen die al bij een vereniging betrokken zijn, maar voor iedereen die mee wilt doen. Dit kan als groep of als persoon individueel. Mensen die mee willen doen dienen om 14.00 uur aanwezig te zijn bij het Bowlespark (Casteelse Poort). En wie weet kroont onze locoburgemeester Gudden u wel tot 'best verklede persoon' of 'beste verklede groep' van 2016.

Voor meer informatie kijk op Facebook: CV de Berggeiten ('t Bijenhuis), Jolanda Adriaans (Deurdouwers - kantine W.A.V.V.), CV de Pretkeujes (de Knorrenburght - achter GAMMA) of Vadaenotten (Hof van Wageningen).