• Het Damsaz duet.

    Import

Iran Festival in Wageningen met bijzondere artiesten

WAGENINGEN De Stichting Wageningen City of Cultures houdt een Iran Festival met muziek, dans, poezie, kunst en film in Wageningen. Van 5 tot met 8 juli zijn in in Movie W en het Theater Junushoff mooie voorstellingen te zien met bijzondere artiesten uit Perzie - Iran.

Wij lezen in de pers veel over het land maar de mensen die het land bezoeken zien een heel andere kant. Zij zien de mooie kanten van het land met zijn prachtige gebouwen en architectuur, de poezie die je zo kunt horen op elke hoek van de straat. Het landschap met zijn vele verschillende facetten. Kortom een land wat ons allen verrast.

De Stichting wil deze verschillende kanten laten zien. De film The Salesman op 5 juli in Movie W. De kunst expositie in Junushoff die 3 dagen daar blijft staan van 12.00 - 18.00 u op vrijdag, zaterdag en zondag. Vrijdagavond 6 juli komt historie, poezie en muziek aan bod.

HOEKSTEEN Zaterdagavond de grote avond met mooie muziek, prachtige Iraanse dans en de jonge cabaretier Farbod Moghaddam die de Cabaretprijs 2018 won. Dan geeft Hamid Motebassem samen met Samira Golbaz in het Damsaz Duet een prachtige performance. Hamid is een allround performer, leraar voor vele Iraanse jonge musici. Hij heeft de Society of Tar and Sehtar opgericht. Hij genoot in Teheran zijn opleiding aan het Conservatorium van Kunst en Perzische muziek. Motebassem is een hoeksteen voor de muziek van zijn landen een van de belangrijkste internationale vertolkers van de authentieke Perzische muziek in heel Europa. De Stichting is heel vereerd dat Hamid Motebassem tijdens zijn vele optredens in Europa de moeite neemt om naar Wageningen te komen om op te treden met Samira Golbaz. Hamid is dirigent van het Simorq Orchestra, wereldwijd bekend van de zeer mooie opnames en concerten. In 2003 heeft hij de zeer befaamde Charles Cros Award mogen ontvangen. De CD Celestial Harmonies van Motebassem met het Dastan Ensemble is gelauwerd met de prestigieuze prijs van de Deutschen Schallplatten Kritik.

We ontvangen op 7 juli de creme de la creme van de Perzische muziek in Wageningen. Samen met de authentieke Iraanse dans van Helia Bandeh en de presentatie van Farbod Moghaddam wordt een geweldige avond van het Iran Festival een spectaculaire belevenis.

ONDERSTEUNING Kom en geniet van mooie programma's tijdens vier dagen festival en ondersteun de droomreis voor vele Wageningse kinderen die nooit uitgaan met hun ouders. Daarnaast ondersteunt u op deze wijze ook een gehandicaptenhuis in Iran.

Meer info www.cityofcultures.com