• Winnaars uit Oosterbeek worden verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld met de cheque.

    Roy Beusker Fotografie

Inwoners Oosterbeek winnen twee miljoen euro

OOSTERBEEK Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste donderdagavond acht deelnemers uit Oosterbeek met postcode 6862 GH met een grote geldprijs. Nietsvermoedend kwamen zij met elkaar naar de Kuip in Rotterdam om als VIP's het concert van Marco Borsato bij te wonen. Tijdens het bijwonen van de repetities verscheen Gaston uit de coulissen met een grote cheque. Op de Oosterbeekse postcode is namelijk de twee miljoenprijs gevallen. 

De acht deelnemers die met de volledige postcode meespelen verdelen met elkaar de ene helft van de twee miljoenprijs. De andere miljoen euro gaat naar de deelnemers die meespelen met de wijkcode 6862. Gaston verraste de winnaars gisteren met cheques van 176.470 euro (1 winnaar) en 117.647 euro (7 winnaars).

REACTIES Lonneke (43) wint 117.647 euro en reageert: ,,Samen met mijn gezin genoot ik van de repetitie van Marco, toen we opeens met onze buren op het podium van de Kuip werden geroepen. We mochten op de foto met Marco. Opeens hoorden we een enthousiast 'Ggggoedemiddag!' Postcode Loterij-ambassadeur Gaston kwam er tussendoor gesprongen. We konden onze ogen niet geloven toen we de cheque overhandigd kregen. Nu kunnen we eindelijk ons huisje afmaken met een aanbouw. De cheque op tafel vanochtend én het bedrag op onze rekening zijn het bewijs: we hebben het niet gedroomd!"

Buurvrouw Niki (53) wint hetzelfde bedrag en is door het dolle heen: ,,Hou op schei uit, wat een dag was het! Ik zweef nog steeds. Het uitje naar het concert was al een geweldige prijs: we mochten onze drie kinderen ook meenemen, we werden met een luxe bus vervoerd, we zaten in de VIP-room en we kregen er een etentje bij. Ik had niks in de gaten, totdat we naar het veld liepen en opeens alle camera's op ons gericht waren. Ik voelde me net een ster! En toen was daar opeens die gigantische cheque! Wat we er mee gaan doen? Onze kinderen geven we een extraatje en we lossen een deel van de hypotheek af. Deze dag vergeten we nooit meer!"

WIJKWINNAARS Van de twee miljoenprijs wordt de helft verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 6862. De wijkwinnaars winnen per lot 691 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs. Het geld ontvangen de winnaars binnen vier weken op hun bankrekening.