• Gemeente Wageningen

Inloopbijeenkomst over nieuwe natuur in het Binnenveld

WAGENINGEN Stichting Mooi Binnenveld organiseert op dinsdag 21 november een inloopbijeenkomst over de plannen voor nieuwe natuur in het Binnenveld. De komende jaren wordt 200 hectare toegevoegd aan de bestaande natuurgebieden. Mooi Binnenveld wil hiervan 50 hectare aankopen: natuur van en voor burgers die rond het Binnenveld wonen.

De Binnenveldse Hooilanden gaat een natuurgebied van 250 hectare worden, midden tussen Ede, Veenendaal, Rhenen en Wageningen. Waarschijnlijk gaan zich hier, voor Nederlandse begrippen, bijzondere hooilanden ontwikkelen. Mooi Binnenveld wil hier als nieuwe organisatie een rol in spelen. Op deze manier kunnen inwoners van de omliggende steden en dorpen samen eigenaar worden van een natuurgebied in de directe omgeving.

Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen geïnteresseerden informatie krijgen over de toekomstige inrichting van het nieuwe natuurgebied en over de wijze waarop bij Mooi Binnenveld kan worden aangesloten. Meer informatie: mooibinnenveld.nl

Er is een centrale presentatie gepland rond 20.15 uur. Ook staan er tafels met kaarten waar je nadere informatie kunt krijgen. Vanaf 19.30 uur zijn de deuren open. De bijeenkomst vindt plaats in de Bblthk op de Stationsstraat 2 in Wageningen.