• Officiële start bouw Mouteijnoort in Wageningen.

    berrydereusfotografie.nl
  • Officiële start bouw Mouteijnoort in Wageningen.

    berrydereusfotografie.nl

Idealis start met bouw op Diedenoort

WAGENINGEN Studentenhuisvester Idealis is vrijdag met de bouw van 176 kamers op het voormalige terrein van Hogeschool Diedenoort aan de Churchillweg in Wageningen gestart. De planning is om de nieuwbouw uiterlijk 1 december 2018 op te leveren, maar Idealis streeft er naar om de woningen nog voor de start van het studiejaar 2018 klaar te hebben.

Het plan bestaat uit 42 kamers met eigen voorzieningen en 134 kamers met gedeelde voorzieningen. De nieuwbouw bestaat uit grondgebonden woningen, die in de toekomst eventueel omgezet kunnen worden tot reguliere eengezinswoningen. Idealis investeert ook extra in duurzaamheid; het platte dak leent zich prima voor extra zonnepanelen. Daarnaast geeft het plan een frivole knipoog naar het verleden.

De oude mouterij herleeft in de gevel via gevelpanelen met hop, gerst en een heuse 'schuimkraag'. Idealis is voor de ontwikkeling en realisatie van dit plan een samenwerking aangegaan met de combinatie Mouterijnoort VOF (samenwerking tussen Van Swaay Projectontwikkeling en Volker Wessels Vastgoed), die ook de koopwoningen op het omliggende terrein ontwikkelen en realiseren.