Hongaarse leerlingen op Pantarijn

WAGENINGEN Een groep van 26 leerlingen van het Török Ignáz Gimnázium uit Gödöllö en hun docenten Ágnes Szedmák en Jocelyn Irvine waren afgelopen week te gast op Pantarijn MHV in Wageningen. De week ervoor was de Nederlandse groep van eveneens 26 derde klas leerlingen met docenten Charlotte Maas en Ruud Verwaal in partnerstad Gödöllö geweest.

Deze uitwisseling vond nu voor het derde achtereenvolgende jaar plaats, en was opnieuw een succes. In Wageningen maakten de Hongaren kennis met de school, waar gezamenlijk met de Nederlanders onder meer over vluchtelingenproblematiek werd gepraat. Naast een les kunst en natuurlijk sport werd een excursie naar Amsterdam ondernomen, en werd er onder begeleiding van een gids een wandeling door de Blaauwe Kamer gemaakt.

Op studentenroeivereniging Argo vond een roeiclinic plaats, voor de Hongaren een belevenis omdat in hun stad weliswaar een landbouwuniversiteit staat, maar niet geroeid kan worden. Op de Wageningse campus brachten de leerlingen een bezoek aan het Fablab, en natuurlijk was er ook ruimte voor samen eten, zowel op school als op de hockeyclub. Samen met het gastgezin was er ook een zogeheten familiedag, die op uiteenlopende wijze werd doorgebracht. Door tweede klassers wordt al reikhalzend uitgezien naar de uitwisseling van volgend jaar.