• Vrijwilligers en deelnemers van Hoeve Klein Mariëndaal zijn al druk bezig met knuffelen van konijntjes en geitjes. Tweede van links Rini Storm, derde van links is Kevin

    Marc Nickel
  • Hoeve Klein Mariëndaal maakt zich op voor de jaarlijkse Lentefair. Tweede van links is bedrijfsleider Rini Storm.

    Marc Nickel

Hoeve Klein Mariëndaal krijgt knuffelweide

OOSTERBEEK Hoeve Klein Mariëndaal krijgt een knuffelweide. Zowel de doelgroepen van de zorgboerderij als bezoekers ervan kunnen er geitjes, konijntjes en cavia's in de armen nemen. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem opent de knuffelweide op zaterdag 18 mei om 15.00 uur, tijdens de tiende editie van de jaarlijkse Lentefair die duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Marc Nickel

De knuffelweide komt na de entree van Klein Mariëndaal aan de rechterzijde te liggen en krijgt een omvang van ongeveer een kwart hectare. In de hoek van het grasveld zitten in een konijnenhok de langoren al klaar om te worden vastgepakt.

De mensen van de zorgboerderij merkten dat veel bezoekers de behoefte hadden om de konijnen, cavia's of ezels in de stal aan te raken of uit hun hok te halen. ,,Niet elk dier is echter geschikt om te worden geaaid'', licht bedrijfsleider Rini Storm toe.

RELATIE Zowel bezoekers als deelnemers kunnen vanaf komende zaterdag in de knuffelweide hun hart ophalen. ,,Deze past in ons streven naar een relatie met de wereld om ons heen'', zegt Storm. Het in contact brengen van burgers met de kwaliteiten van het boeren-/tuindersbedrijf is een van de doelstellingen van Hoeve Klein Mariëndaal.

De zorgboerderij en theeschenkerij biedt een passende werkplek aan ruim 100 deelnemers, zoals mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking of een burn-out. Deze is gelegen aan de Diependalseweg in Mariëndaal, op de grens van Oosterbeek en Arnhem.

PLEZIER Kevin werkt drie jaar met plezier op de zorgboerderij. ,,Ik voer de dieren en wandel soms tussen de middag met de ezels'', zegt hij. Ook wordt hij geregeld met een kip op zijn arm op het erf gesignaleerd. ,,Ook vind ik het leuk om met de grasmaaier en bosmaaier aan de slag te zijn.''

Hij kijkt enthousiast uit naar de jaarlijkse Lentefair. ,,Ik neem mijn oma en opa mee, zodat die kunnen zien wat we allemaal doen.'' Als die om drie uur 's middags op bezoek komen, kunnen ze de opening van de knuffelweide door burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem meemaken. Er zijn tijdens de fair diverse kinderspelletjes, zoals ringsteken en zaklopen. Ook kunnen ze een ritje op de pony maken en vogelhuisjes maken. De meer stoere kinderen kunnen aan een wedstrijd houtzagen meedoen.

KRAAMPJES Ook zijn er kraampjes waar onder meer groentepakketten, bloemen en muntthee wordt verkocht. ,,Ik sta er ook bij een kraam'', zegt Sonja, die vier jaar op de zorgboerderij werkt. Ze is in haar nopjes met de knuffelweide. ,,Ik ben met dieren opgegroeid en heb zelf konijnen thuis waar ik mee knuffel'', zegt ze. ,,Mij zul je zeker in de knuffelweide terug zien.'' Bezoekers van de Lentefair kunnen zich ook laten rondleiden over het terrein en door de tuin of bij de theeschenkerij terecht voor thee met gebak. Dat gebakje zou van de hand van José kunnen zijn, want die helpt er geregeld bij de bakgroep. ,,Ik werk hier graag, wil niet meer weg als ik hier eenmaal ben'', zegt ze. ,,Hier kan ik zijn zoals ik me voel."