Hockeyclub MHCO in diepe rouw na plotselinge dood Daan Kauffeld

OOSTERBEEK De Oosterbeekse hockeyclub MHCO is in diepe rouw gedompeld na het plotselinge overlijden van Daan Kauffeld. De 29-jarige speler uit het eerste elftal van de club werd afgelopen weekend levenloos in zijn bed aangetroffen, nadat hij vrijdagavond de training voortijdig had verlaten omdat hij zich niet lekker voelde.

Pieter Ploeg

Voor Kauffeld's team- en clubgenoten is zijn dood niet alleen een groot drama, maar ook een mysterie. ,,Hij is vrijdagavond vanaf sportpark De Bilderberg naar huis in Arnhem gebracht omdat hij zelf niet wilde rijden. Daan had de training afgebroken, trok wit weg en moest overgeven, waarna hij is vertrokken", aldus een teamgenoot die er verder niets over wil zeggen. ,,Omdat er al genoeg verhalen de ronde doen. Aan die speculaties hebben we niets."

WEDSTRIJD MHCO-trainer Glenn Coates Heren 1 heeft alle medespelers van Kauffeld afgelopen zondag vroeger naar het sportcomplex laten komen om hen van het dramatische nieuws op de hoogte te brengen. ,,We hebben bij de KNHB nog getracht de thuiswedstrijd tegen Doetinchem af te blazen uit respect voor Daan Kauffeld, maar dat lukt niet meer op zo'n korte termijn. We hebben voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen en MHCO speelde met rouwbanden. En natuurlijk hebben we de 4-1 overwinning aan Daan opgedragen", aldus Coates.

Mogelijk is hartfalen de doodsoorzaak. Met die optie wordt rekening gehouden omdat Kauffeld's vader ook op jonge leeftijd aan die ziekte is overleden. Daan zou deze week zijn dertigste verjaardag vieren.

VAN DER LAAN Als HvA-student Culturele Maatschappelijke Vorming heeft hij vorig jaar uit handen van Amsterdams burgemeester Eberhard Van der Laan een cheque van duizend euro ontvangen omdat hij voor de wedstrijd Balans in de stad het allerbeste idee had ingezonden. Daan onderscheidde zich volgens Van der Laan van de andere deelnemers door zijn focus op burgeractivering en het stimuleren van omwonenden als betrokkenen bij een evenement.

Op de foto: Daan Kauffeld ontving in januari vorig jaar uit handen van Amsterdams burgemeester Eberhard van der Laan een cheque van duizend euro.