• Hotel de Wereld
  • Hotel de Wereld

Historische fles wijn te bewonderen in hotel Wageningen

WAGENINGEN Hotel de Wereld heeft een stukje geschiedenis ter beschikking ontvangen. Het betreft een Franse fles Chateau Saint Estepe uit het jaar 1945.

Het gaat niet zomaar om een flesje wijn. De fles is namelijk ter beschikking gesteld door Jan Zander. Hij was voor velen een bekend gezicht in Wageningen en heeft veel voor de stad betekend. Zander is geboren in Wageningen en in het voorjaar van dit jaar op 78-jarige leeftijd overleden in Wageningen. Bij de jaarlijkse herdenking op 4 mei bij Hotel de Wereld was hij een trouwe aanwezige.

1945 is qua wijnjaar in Bordeaux omschreven als ,,een van de beste wijnjaren van de eeuw", aldus horecaondernemer Jaap Venendaal, directeur van Hotel de Wereld. ,,Om zoveel jaren later nog zo'n tastbare herinnering te hebben aan 1945 op deze specifieke plek, waar de capitulatie overeengekomen is, is heel bijzonder", vindt Venendaal.

Belangstellenden zijn welkom om de fles te bewonderen in de Capitulatiezaal van Hotel de Wereld, gevestigd op het 5 Mei Plein 1 te Wageningen.