• Roland Heitink

Henneppand Veentjesbrug Heelsum half jaar op slot

HEELSUM Het pand aan de Veentjesbrug 3 in Heelsum, waar de politie woensdag een hennepkwekerij aantrof, gaat zes maanden dicht.

In de kwekerij stond apparatuur voor een hennepkwekerij en werden tussen de 1000-1500 hennepplanten aangetroffen. Het pand is inmiddels ontruimd. Donderdag heeft burgemeester Schaap, op basis van artikel 13b van de Opiumwet, besloten het pand te sluiten voor een periode van een half jaar.

,,De eigenaar is in kennis gesteld over het besluit van de burgemeester. Het gaat hier om een sluiting voor bepaalde tijd om zodoende de activiteiten met onmiddellijke ingang te kunnen beëindigen en herstel tot rust te bewerkstelligen. Maar ook om herhaling te voorkomen en de aantasting van het woon- en leefklimaat een halt toe te roepen", meldt de gemeente Renkum.

,,Hennepkwekerijen zijn brandgevaarlijk door de kans op kortsluiting en oververhitting. Daarnaast geven de kwekerijen overlast voor de buurt en zit er vaak georganiseerde criminaliteit achter.  Melding doenWanneer inwoners informatie of tips hebben over hennepkwekerijen, dan kunnen zij dit melden bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kan melding worden gedaan door een e-mail te sturen naar info@renkum.nl of te bellen naar (026) 33 48 111."