• Google Streetview

Heerenstraat Theater ziet mogelijke verhuizing naar Aula zitten

WAGENINGEN De universiteit Wageningen gaat de Aula aan de Generaal Foulkesweg verkopen. Het Heerenstraat Theater wil nu graag naar dit pand verhuizen. Op dit moment is het theater bezig met een herbestemmingsplan.

Om dit plan steviger te onderbouwen heeft het Heerenstraat Theater bij zijn bezoekers gepolst waar zij behoefte aan hebben. Ruim 400 Wageningers hebben via een enquête meegedacht met alle mogelijkheden. ,,We hopen op deze manier te laten zien dat Wageningen warmloopt voor de Aula. Het is nu aan de WUR om een besluit te nemen over welk plan zij kiezen", zegt Tom de Bont van het Heerenstraat Theater.

MOGELIJKHEDEN De Aula brengt voor het Heerenstraat Theater een hoop mogelijkheden die zij op de huidige plek niet kunnen invullen, onder andere wegens ruimtegebruik. Uit de enquête bleek daarnaast dat respondenten een breder filmaanbod gericht op cultuur, documentaires of concertregistraties wensen. Een aantal mensen ziet ook een open podium voor singer-songwriters, poetryslams of live-muziek wel voor zich. Daarnaast wenst een iets kleiner deel dat er inhoudelijke avonden, inleidingen en nabesprekingen georganiseerd worden. 

BRUISENDE PLEK ,,Wij zijn heel blij met alle reacties die wij gekregen hebben. Deze reacties sterken ons in onze gedachte dat de Aula leeft en dat er behoefte is aan culturele activiteiten en een bruisende plek in het centrum", aldus De Bont. ,,Wij hebben natuurlijk begrip voor degenen die hun zorg uitspreken over het verdwijnen van de intieme sfeer van onze huidige locatie. Maar wat ons betreft is die angst ongegrond, wij willen die sfeer en ambiance juist meenemen."