• Wethouder Peter de Haan staat op het punt om op de deelfiets te stappen.

    Gemeente Wageningen

Handige deelfietsen bij busstation Wageningen

WAGENINGEN Sinds gisteren kan iedereen in Wageningen gemakkelijk een fiets huren. Op het busstation is een fietscarrousel geplaatst met deelfietsen; zogenaamde KeoBikes. Wethouder Peter de Haan was hierbij aanwezig. In de carrousel staan 20 deelfietsen die via een app gehuurd kunnen worden. Belangrijkste doelgroep is de buspassagier die in Wageningen aankomt en verder wil reizen met de fiets.

Wethouder Duurzame Mobiliteit Peter de Haan is verheugd over de komst van de deelfietsen: ,,Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling. We willen dat reizigers bewust kiezen voor het vervoersmiddel dat het meest logisch is; en dat is in Wageningen vaak de fiets. De combinatie van OV en fiets wordt hiermee een nog betere manier om Wageningen te bereiken."

UITBREIDING De plaatsing van de carrousel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de provincie Gelderland en Keolis Nederland. Met de komst van de carrousel in Wageningen breidt het aantal locaties van de KeoBike zich verder uit op de Veluwe. ,,Deze introductie is weer een mooie stap verder naar een goede bereikbaarheid van en in Wageningen en een perfecte manier om de first en last mile te verzorgen van een reiziger die met de bus gaat", aldus Conny Bieze, gedeputeerde van de provincie Gelderland.

Via de KeoBike app huren reizigers gemakkelijk en snel een fiets. Dit kost 3 euro per dag. De smartphone werkt als een veilige digitale fietssleutel. Uniek aan de KeoBike ten opzichte van andere deelfietsen is dat de deelfiets bij alle carrousels kan worden gehuurd en ingeleverd (www.keobike.nl).

NOG EEN DEELFIETSEN - AANBIEDER In Wageningen is nog een deelfietsen-aanbieder actief, Cykl.nl. Deze aanbieder is gericht op studenten en andere mensen die regelmatig is Wageningen komen. De hiervoor benodigde app is vooralsnog alleen in Wageningen te gebruiken.