• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Grote schade bij aanrijding Diedenweg Wageningen

WAGENINGEN Op de Diedenweg in Wageningen reed vrijdagavond rond 19.10 uur een auto in volle vaart tegen de zijkant van een andere auto. De toegestane snelheid op deze weg is 50 kilometer per uur. In totaal waren er vijf personen betrokken bij het ongeval. Twee van hen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Er werden twee ambulances ingezet om hulp te verlenen. Gedurende de afhandeling van het ongeval werd de Diedenweg afgesloten voor doorgaand verkeer, tussen de rotonde met de Hollandseweg en de rotonde met de Geertjesweg. De politie nam van beide bestuurders een blaastest af. Uit dit onderzoek bleek dat door geen van beide bestuurders te veel alcohol gedronken was. 

 

Ted Walker

 

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van huisnummer 147. Volgens omstanders liet de bestuurder van de Ford zijn auto even stil staan om vervolgens met een U-bocht te keren. Daarbij zag de bestuurder een Toyota Aygo waarschijnlijk over het hoofd. Deze reed op dat moment op de Diedenweg in de richting van de Geertjesweg. Het gevolg was dat de Aygo vol tegen de zijkant van de Ford aan reed. Beide voertuigen raakten fors beschadigd en werden afgesleept.

 

Volgens buurtbewoners gebeurt het  vaak dat auto's keren op de Diedenweg. Aanleiding daarvoor zou zijn dat verkeer uit de richting van de Hollandseweg niet linksaf de Dolderstraat in kan rijden omdat de wegbeheerder daar een vluchtheuvel heeft gemaakt. Een stukje verder op de Diedenweg ligt de rotonde met de Geertjesweg waar verkeer voor de Dolderstraat terug kan rijden om rechtsaf de straat in te rijden.