• Herman Stöver

Grote namen op het podium tijdens Bevrijdingsfestival Wageningen

WAGENINGEN Ilse de Lange, Sam Feldt, Famke Louise, Rondé en Navarone. Ook dit jaar staan er weer veel grote namen op het podium in Wageningen tijdens het Bevrijdingsfestival. Dit jaar wordt er stil gestaan bij het thema 'In Vrijheid Kiezen'.

Het Bevrijdingsfestival Gelderland in Wageningen is niet zomaar een muziekfestival. Het is een festival met een boodschap. De organisatie wil bezoekers stimuleren om meer na te denken over waarom Nederland op 5 mei feest viert en wat de waarde van vrijheid is. Om dit te bewerkstelligen, worden - naast de muziekpodia - zogenaamde thema-activiteiten gerealiseerd.

Doelstelling is om door middel van een thema-activiteit de bezoeker bewust(er) te laten worden van het belang van vrede, vrijheid, veiligheid en mensenrechten in het verleden en de toekomst. Juist in een klimaat van polarisatie, desintegratie en terreurdreiging is het dus heel belangrijk dat mensen minstens één keer per jaar stilstaan bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog.

In Wageningen komt het Bevrijdingsvuur vanaf het 5 Mei plein bij Hotel De Wereld naar het hoofdpodium. Bij ieder hoofdpodium wordt de iconische fakkel ontstoken en brandt daar de hele dag. 

Maan, Kraantje Pappie en Sam Feldt zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeur van de Vrijheid. Op 5 mei zijn ze - dankzij de inzet van de helikopters van de Koninklijke Luchtmacht - te zien op alle Bevrijdingsfestivals.

Sam Feldt is de eerste act op het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Gelderland in Wageningen om 12.15 uur.

Meer informatie over het programma op www.bevrijdingsfestivalgelderland.nl.