• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Grootste festival ooit op campus WUR

WAGENINGEN Op de campus van de Wageningen Universiteit & Research werd zaterdag het grootste festival ooit op die campus gehouden. Medewerkers en studenten vierden samen het 100-jarig bestaan van de universiteit. Partners en kinderen waren welkom. Alles bij elkaar een gezellige drukte dus in Wageningen.

Op tien podia verdeeld over de campus werd het publiek door meer dan 60 WUR-gerelateerde artiesten geamuseerd. Op het ene terrein een kleine 4-mans formatie die 'folk-achtige' muziek maakte, op een volgende lokatie een DJ en dan weer een groot podium, volgepakt met muzikanten, waaronder een blazerssectie. Kortom, voor ieder wat wils. Je zou denken dat zoveel podia op een betrekkelijk klein oppervlak een kakofonie aan geluid voort zou brengen. Maar niets was minder waar. Er werd geen wedstrijd gedaan wie het meeste geluid kon voortbrengen maar de diverse installatie's stonden juist prima op elkaar afgesteld. Van een afstandje was te bepalen welke soort muziek er waar werd gespeeld, maar om er echt van te kunnen genieten moest je naar het podium van je voorkeur toe. Een uniek en gemoedelijk feest met een keur aan verschillende mensen uit veel verschillende culturen en met uiteenlopende leeftijden.

SPECIAAL BIER Eten en drinken ontbrak uiteraard niet op het festivalterrein. Daar waar studenten normaal werken of studeren verrezen zaterdag diverse bars. Voor het WUR100Fest werd zelfs een speciaal bier gebrouwen. Het bier was uniek en werd alleen op het festival geschonken. De naam van het bier werd bedacht door een student en op Facebook verkozen tot de beste naam: Hoppy 100 Years.