• RonV Media

Groot onderzoek naar opgeblazen deur en inbraak in flat Wageningen

WAGENINGEN Bewoners van een appartementencomplex aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen werden in de vroege ochtend opgeschrikt door een harde knal. Een voordeur van één van de appartementen bleek opgeblazen te zijn met zwaar illegaal vuurwerk. De politie is meteen een onderzoek gestart en vraagt hulp van mensen uit de buurt.

Want na het eerste onderzoek lijkt het erop dat de daders hun actie goed hebben voorbereid. Daarom wil de politie graag in contact komen met mensen die de afgelopen dagen iets opvallends rond de flat hebben gezien. Vandaag gaan agenten ook van deur tot deur om aan flatbewoners zelf te vragen of ze iets verdachts hebben gezien.

Verder blijkt uit onderzoek dat de twee daders rond half zes hebben toegeslagen. De deur van het appartement is opgeblazen, daarna zijn de daders naar binnen gegaan. Er was niemand thuis op dat moment. Het is nog onbekend of er buit is gemaakt. De daders zijn vastgelegd op camerabeelden, die worden nu verder door de politie onderzocht. Er is ook al sporenonderzoek gedaan door forensisch rechercheurs.

Via Burgernet werden buurtbewoners meteen om hulp gevraagd. De politie heeft enkele vragen; wie heeft er de afgelopen dagen iets opvallends gezien. De daders hadden donkere kleding en opvallend gele hesjes aan. Wie heeft hen dinsdagochtend vroeg zien lopen of rennen in Wageningen? Wie woont er in de omgeving van de Generaal Foulkesweg en heeft camerabeelden waarop de mannen te zien zijn (waarschijnlijk tussen 5.00 en 6.00 uur die ochtend)?

Alle informatie is welkom via tel. 0900-8844, 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of het digitale tipformulier van de politie.