• De dierenartspraktijk krijgt een rood lintje voor haar maatschappelijke inzet.

    GroenLinks

GroenLinks reikt lintjes uit in Renkum

RENKUM GroenLinks reikte afgelopen vrijdag zoals elk jaar rode en groene lintjes uit aan initiatieven en inwoners die zich bijzonder inzetten voor sociale en groene idealen. Het rode lintje ging naar dierenartspraktijk De Dorskamp en het groene lintje was voor inwonersinitiatief Duurzame SteK.

De vier dierenartsen van praktijk De Dorskamp in Renkum werden vrijdagmiddag rond lunchtijd op hun werk verrast door met een rood lintje voor hun maatschappelijke betrokkenheid. De praktijk helpt de dierenambulance regelmatig met zieke dieren en de dierenartsen zetten zich in om een oplossing te vinden voor mensen die problemen hebben de dierenzorgkosten op te brengen.

BORREL Diverse leden van inwonersgroep Duurzame SteK (Duurzame Wijk Stenen Kruis) waren vrijdagmiddag onder valse voorwendselen naar een borrel gelokt, om daar een groen lintje uitgereikt te krijgen. De inwoners van de buurt Stenen Kruis in Oosterbeek zijn zich bewust van de uitdagingen op het gebied van klimaat en biodiversiteit. Ze besloten hier zelf iets aan te doen. In hun eigen huis, hun buurt, hun leefomgeving. Als een olievlek heeft het enthousiasme van de initiatiefnemers zich verspreid door de wijk. Dit bewonderenswaardige én navolgenswaardige initiatief verdient volgens GroenLinks een groen lintje.

LINTJES Elk jaar rond Wereldmilieudag reikt GroenLinks in heel het land lintjes uit aan inwoners, initiatieven of verenigingen die een buitengewone bijdrage leveren aan de Renkumse samenleving. De uitreiking vond dit jaar plaats op het Plantsoen van buurtschap Klingelbeek. De bewoonster vertelde de aanwezigen geanimeerd over de bijzondere historie van Station Oosterbeek-Laag en de plannen voor het gebied.

Afgelopen jaren waren er onder meer lintjes voor de Japanse Duizendknoopbrigade, Scarabee, Groen Verbindt, de Dierenambulance en Jeroen Zwart.