• Robin Utrecht

Gratis app voor Kunstroute Renkum

RENKUM De gemeente Renkum heeft in samenwerking met de Stichting Kunst in de Zes Dorpen een app gemaakt die gebruikers een digitaal overzicht geeft van de Kunstroute. Het werk van ongeveer zeventig kunstenaars is tijdens de Kunstroute in juni te bezichtigen in hun ateliers of galeries en in andere beschikbaar gestelde ruimten. De nieuwe app is een mooie aanvulling op de gedrukte overzichtskaart en geeft een extra beleving aan de Kunstroute. De app is gratis te gebruiken via www.kunstroute-renkum.nl.

Op de app is het eenvoudig navigeren. Bij het openen van de app kan een keuze gemaakt worden om kunstlocaties in de buurt te bezoeken. Kunstlocaties worden afgebeeld op een interactieve kaart waar de afbeelding van het kunstwerk en extra informatie over het werk opgevraagd kunnen worden. Naast de app blijft ook de bestaande overzichtskaart op diverse locaties gratis verkrijgbaar voor geïnteresseerden.

Ook dit jaar kunnen belangstellenden op zaterdag 10 en zondag 11 juni weer een kijkje nemen achter de schermen van de Renkumse kunstenaars. Op donderdag 1 juni aanstaande is de opening van de overzichtstentoonstelling van de Kunstroute op het gemeentehuis aan de Generaal Urquhartlaan 4 in Oosterbeek. Hier hangt van elke deelnemende kunstenaars één kunstwerk. Aan de hand van de kunstwerken kan iedereen zelf bepalen waar hij naartoe wil. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 11 juni tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

De gemeente Renkum wil haar ambitie als kunstenaarsgemeente verder vorm geven. Het beleven van landschap én kunst staat hierbij centraal. De gemeente ondersteunt het bestuur van de Kunstroute in het ontwikkelen en uitvoeren van deze visie. De Kunstroute heeft sinds dit jaar een nieuw bestuur. Dit bestuur heeft de wens uitgesproken om in samenwerking met de gemeente de Kunstroute te vernieuwen. Onder meer is het digitaliseren één van de speerpunten.