• AS Media

Gezin uit Doorwerth in Duitsland gevonden (update)

DOORWERTH Het sinds zondagavond vermiste gezin uit Doorwerth is maandagmiddag gevonden in Duitsland. De politie vond de vader, de Amerikaanse moeder en hun vijf kinderen rond 15.30 uur vlak bij de grens bij Enschede, bij het Duitse Gronau. Ze verkeren in goede gezondheid.

Alle gezinsleden maken het naar omstandigheden goed, meldt de politie. De vijf kinderen zijn onder de tien jaar. Het jongste kind is een pasgeboren baby.

Buurtbewoners alarmeerden zondagavond de politie over het plotselinge vertrek van het gezin. Dat gebeurde nadat er een enorm kabaal in het huis was gehoord. De ramen van de woning waren kapot. In het huis was het een enorme ravage.

De politie zette direct een grote zoekactie op touw, waarbij onder meer onderzoek werd gedaan in de Rijn bij Renkum. Ook werd een Burgernetbericht uitgegeven, maar dat leverde niets op.

Duitsland

Maandag ging de zoektocht onverminderd verder. Een politieteam doorzocht de woning en de omgeving. Ook werd er een buurtonderzoek gedaan, waarbij de politie buurtbewoners ondervroeg. Het spoor leidde maandag uiteindelijk naar Duitsland.

Een woordvoerder van de politie reageerde na afloop dat ,,op zich het met je gezin naar Duitsland rijden niet strafbaar is''. Wel volgt er volgens de politie nog een indringend gesprek met de ouders van het gezin.

Amerika

Drie kinderen van het gezin in de leeftijd van vier tot negen namen vrijdag afscheid op hun basisschool De Wegwijzer in Doorwerth, liet schooldirecteur Rob Hulstein weten. Ze zouden naar Amerika vertrekken, waar het gezin zou gaan wonen.

De zeven woonden pas drie maanden in het huis en waren erg op zichzelf, vertelden omwonenden. Hiervoor zou het gezin lange tijd bij de moeder van de man in Doorwerth hebben gewoond. De kinderen zaten toen nog op een andere school.

Een buurman had zondag de vader nog aangesproken, omdat hij zijn kind geen gordel in de auto omdeed. De man antwoordde volgens hem: ,,Dat geeft niet want ik hoef toch maar een heel klein eindje.''