• jonathan olley

Gezellig Pasen vieren in Heerenstraat Theater

WAGENINGEN Muziek- en filmliefhebbers kunnen met Pasen (1 en 2 april) genieten van twee speciale evenementen in het Heerenstraat Theater. Op Eerste Paasdag vertoont het Wagenings filmtheater de indrukwekkende film Mary Magdalene in combinatie met een uitgebreide paasbrunch die wordt verzorgd door Restaurant Robuust. Op Tweede Paasdag wordt de integrale uitvoering van de Matthäus Passion o.l.v. dirigent Reinbert de Leeuw vertoont op het witte doek.

Mary Magdalene vertelt het verhaal van een van de meest omstreden en fascinerende figuren uit de Bijbel. Maria Magdalena (Rooney Mara) probeert een nieuwe wending te geven aan haar leven en sluit zich aan bij de groep van de charismatische Jezus van Nazareth (Joaquin Phoenix). De paasbrunch staat klaar vanaf 10.30 uur. All-in ticketprijs € 16,50.

De Matthäus-Passion is gecomponeerd door Johann Sebastian Bach en één van zijn bekendste werken. Het oratorium vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus volgens het Bijbelboek Mattheüs. Dirigent Reinbert de Leeuw heeft zijn leven gewijd aan klassieke muziek. Maandenlang heeft hij de partituur van de Matthäus bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Het liefst had hij al zijn andere concerten willen afzeggen. ,,Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion zou moeten bezig houden, zou ik dat zo doen", zegt hij. Aanvang 14:00 uur. Ticketprijs: € 12,50 inclusief een hapje en drankje.

Meer informatie op www.heerenstraattheater.nl.