Gemeente zoekt nabestaanden sportmonument Wageningen

WAGENINGEN De gemeente Wageningen is op zoek naar nabestaanden. Het gaat om familieleden van 17 leden van lokale sportverenigingen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen.

Het 'sportmonument' dat oorspronkelijk bij het voetbalstadion op de Wageningse Berg stond, is in 1998 verplaatst naar de Mondriaanlaan. Dit monument wordt in ere hersteld en via een roulatiesysteem geadopteerd door de D-pupillen van de Wageningse sportverenigingen WVV Wageningen (voetbal), KV Wageningen (korfbal), WAVV (voetbal) en SKV (voetbal).

Tijdens de 1e adoptieceremonie wordt een nieuwe gedenkplaat onthuld met daarop de namen van de 17 omgekomen personen. Deze ceremonie is op vrijdag 1 mei om 14.00 uur bij het sportmonument aan de Mondriaanlaan.

NAMEN Het 'Sportmonument' in Wageningen is opgericht ter nagedachtenis aan de leden van de:

Wageningse Voetbal Vereniging: H. van Dam, A, Eimers, J. van Harn, B. Looijs, J.N. Jochems, G.G. van Poeteren, J. Westland, W. Westland, J.H. Willemsen en W. Zittersteijn.

Korfbalvereniging Vada: E.R. Caspers en C. van de Kraats.

Sportvereniging S.K.V.: B. Oranje en G. IJzelendoorn.

Voetbalvereniging W.A.V.V.: J.W. van Aggelen en A. Bozelie.

Gymnastiekvereniging H.B.S.: A.K. Jansen.

AANMELDEN Nabestaanden die de onthulling willen bijwonen, kunnen zich aanmelden bij Karin Takkenkamp, 0317 402518 of per mail karin.takkenkamp@wageningen.nl.

Uitgebreide informatie over het sportmonument is te vinden via www.wageningen1940-1945.nl/monumenten.