• Archief BDUmedia

Gemeente Wageningen verzorgt bijeenkomst woningmarktstrategie

WAGENINGEN De gemeente Wageningen houdt woensdag 27 maart een tweede bijeenkomst over de woningmarkstrategie.

Iedereen die interesse heeft in het woonbeleid in Wageningen is van harte welkom om mee te praten, laat de gemeente weten. Wethouder Anne Janssen: ,,De woningmarkt staat onder druk, we hebben in Wageningen behoefte aan meer betaalbare woningen. Het is belangrijk dat we daar als gemeente sterker op sturen, de woningmarktstrategie geeft hier invulling aan."

MIX VAN BEWONERS Voor welke groepen inwoners is vooral nog woningbehoefte? Welke mix van starters, senioren, gezinnen en studenten past het beste en waarom dan? Hoe zorgen we voor groen in de wijken, maar ook nieuwe duurzame woningen voor verschillende inwoners? De gemeente hoort het graag.

,,De woningmarktstrategie geeft inzicht in welke nieuwe woningbouwplannen en woningaanpassingen het beste bijdragen aan wijken en de woningbehoefte in Wageningen. Om deze strategie op te stellen, gaat de gemeente in gesprek met diverse belanghebbenden. Bijvoorbeeld woningcorporaties, makelaars, huurders- en bewonersorganisaties, ontwikkelaars en adviescommissies. Naar verwachting legt het college van b. en w. het tweede kwartaal van 2019 de woningmarktstrategie ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad.

Aanmelden kan tot 25 maart via een mail aan: cindy.van.soest@wageningen.nl

Locatie stadhuis, Markt 22. Tijd: 19.30-22.00 uur.