• Martin Waalboer

Gemeente Renkum start samenwerking met Restore

RENKUM Dit jaar start de gemeente Renkum de samenwerking met Restore kringloop, een dochtersorganisatie van ACV voor het inzamelen van herbruikbare goederen. Veel spullen van inwoners zijn herbruikbaar of daarvoor geschikt te maken. Het gaat bijvoorbeeld om huishoudelijke artikelen, ict-apparatuur en boeken. Ook meubels, textiel en wit- en bruingoed haalt Restore kringloop in 2018 op bij de voordeur.

Bij Afvalbrengstation Veentjesbrug in Heelsum staat nu een container waar inwoners kleine herbruikbare spullen kunnen inleveren. De gemeente Renkum en Restore kringloop willen daar uiteindelijk graag een volwaardig kringloopbrengpunt van maken. Tot die tijd kunnen mensen voor grote herbruikbare spullen bellen met (085) 01 60 186. Ook via www.restorekringloop.nl kunnen inwoners een afspraak maken. Restore kringloop haalt de goederen dan gratis thuis op. De organisatie gebruikt daarvoor herkenbare voertuigen en ook het personeel loopt in kleding van Restore. De samenwerking tussen de gemeente Renkum en Restore kringloop is vastgelegd voor een periode van vijf jaar.

Manager Anna Boon is dankbaar voor de samenwerking met de gemeente: ,,Door deze samenwerking kunnen we nog meer spullen een tweede leven geven. We knappen ze op en bieden ze voor een kleine prijs te koop aan in een van onze winkels. Meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen hiermee een zinvolle werkervaring. Alleen maar pluspunten dus." Restore kringloop streeft naar ruim 90 procent product- en materiaalhergebruik. Bijna de gehele werktijd zijn de medewerkers bezig met innemen, sorteren, repareren en schoonmaken van herbruikbare goederen. Het voordeel daarvan is dat het sociale werkgelegenheid oplevert. Restore kringloop heeft winkels in Ede en Veenendaal.