• Dick Martens/BDU

Geen voetbalwedstrijd op de Wageningse Berg

WAGENINGEN De gemeente Wageningen trekt de vergunning voor het verlenen van de voetbalwedstrijd 2e Divisie in, op basis van negatief advies van de politie. Dat betekent dat er woensdag 10 juni geen voetbalwedstrijd is op de Wageningse Berg. De organisatoren lasten de wedstrijd af.

De politie heeft een negatief advies gegeven, omdat bij de politie informatie is binnen gekomen dat voetbalsupporters elkaar in Wageningen zouden gaan opzoeken. Helaas beleefde het toernooi vorige week woensdag, tot ergernis van de echte supporters, een valse start in Haarlem. De wedstrijd tussen FC Wageningen en SVV moest door scheidrechter Dick Jol enig tijd worden stilgelegd, omdat zich Haarlem-fans noemende figuren de hoofdtribune opstormden om daar de confrontatie aan te gaan met de ruime Wageningse supportersschare. Daarbij vielen ook rake klappen, waarbij ook een supportster van FC Wageningen de dupe werd.

Het stadion FC Wageningen is een accommodatie die fysiek niet voorbereid is op voetbalongeregeldheden. De gemeente Wageningen kan met dit negatieve advies niet voor de veiligheid van de bezoekers in staan en heeft vanuit de openbare orde besloten om de vergunning in te trekken.

Loco-burgemeester Michiel Uitdehaag: ,,Ik betreur het ten zeerste dat dit sympathieke, sportieve evenement, waar we veel mensen blij mee maakten, niet kan plaatsvinden omdat dit door een kleine kern verpest wordt. Heel veel Wageningse vrijwilligers hebben zich hiervoor ingezet en verheugden zich op deze wedstrijd. Deze competitie was geheel in de sfeer van het 'oude voetbal' opgezet. In die tijd ging het nog om voetbal en niet om beveiliging rondom voetbalwedstrijden. Het is triest dat het zo gelopen is."