• Koen Wilmink

Garageverkoop voor dierenvoedselbank Wageningen

HEELSUM Om de kas aan te vullen houdt de stichting dierenvoedselbank Wageningen zaterdag een 'garageverkoop'. Deze wordt gehouden aan de Schutterspad 37 in Heelsum van 10.00 t/m 14. 00 uur. Het aanbod bestaat uit onder meer kinderspullen, sieraden, huis-, tuin- en keukenspullen, boeken, houtwerk, elektra en nog veel meer.

De dierenvoedselbank is vergelijkbaar met de voedingbank voor mensen. ,,Alleen mensen met een (te) smalle beurs kunnen een beroep doen op de dierenvoedselbank", vertelt voorzitter Michel Louvet.

Dat de dierenvoedselbank geen overbodige luxe is laten de cijfers zien. ,,Op dit moment staan 38 huishoudens uit Wageningen ingeschreven. Daarvan heeft ongeveer tweederde zeker twee huisdieren heeft. Maar omdat wij het de opstart hebben gemaakt naar Renkum en Heelsum denk ik dat dit aantal snel zal stijgen."

Niet iedereen kan zich melden bij de voedselbank. Louvet: ,,We scannen onze clienten aan de hand van de voedingbankpasjes. Ook kunnen bij voorbeeld Solides of de schuldhulpverlening mensen naar ons doorverwijzen. Wij zoeken dan contact met de doorverwijzer om te zien of we wat kunnen betekenen."

Deelnemers mogen maximaal drie jaar gebruik maken van de dierenvoedselbank. ,,We bekijken elk half jaar kijken we of de ondersteuning nog nodig is. Na deze drie jaar stopt de ondersteuning. Wel kunnen we onder speciale omstandigheden nog verlengen met een jaar. Bijvoorbeeld om iemand een goede opstart te gunnen", aldus Louvet.

Overigens is de dierenvoedselbank ook nog dringend op zoek naar vrijwilligers voor Wageningen, Renkum en Heelsum.

Info: dierenvoedselbankwageningen@gmail.com.