• BDUmedia
  • BDUmedia

'Galerijvloeren Nude-flats niet veilig voor zware belasting'

WAGENINGEN De galerijvloeren van flats in de Nude in Wageningen zijn onveilig als ze intensief gebruikt en zwaar belast worden. Dat schrijft de Woningstichting Wageningen in een brief aan bewoners van de flats, die in handen is van Hoog en Laag.

De Woningstichting heeft zelf onderzoek laten uitvoeren naar de veiligheid van de galerijvloeren. ,,Hieruit blijkt dat de galerijen veilig zijn voor normaal gebruik'', staat in de brief te lezen. De stichting benadrukt echter dat er voor enkele locaties maatregelen getroffen moeten worden om ook intensief gebruik en zware belasting zo veilig mogelijk te maken.

MAATREGELEN Op advies van de constructeur worden de galerijvloeren tijdelijk verstevigd met stempels en worden de galerijuitbouwen afgeschermd. ,,Hiermee wordt de veiligheid gewaarborgd'', schrijft de Woningstichting.

MEER ONDERHOUD Buiten het spoedonderhoud aan de flats, wordt ook meer onderhoud ingepland. ,,Op basis van het onderzoek gaan we dit jaar het verdere onderhoud van de galerijflats in de Nude voorbereiden. Die werkzaamheden worden naar verwachting in 2018 uitgevoerd'', aldus de Woningstichting.