FrieslandCampina hoofdsponsor jaarlijkse introductiedagen studenten Wageningen

WAGENINGEN Wageningen University houdt elk jaar in augustus de Annual Introduction Days (AID) voor de eerstejaars studenten van Wageningen University en Stoas Wageningen Vilentum Hogeschool. Sinds de komst van het FrieslandCampina Innovation Centre op de campus van de WUR in 2013, heeft het zuivelconcern haar naam verbonden aan de AID als hoofdsponsor. Deze samenwerking is nu vastgelegd in een driejarig sponsorcontract.

Ger Willems (links) Manager FrieslandCampina Innovation Centre en Koen van Bezu, voorzitter AID bestuur 2015, bezegelen de samenwerking met een handdruk. Tijdens de AID is de sportdag een vast onderdeel van het zesdaagse evenement. De sportdag is omgedoopt tot de FrieslandCampina Sportdag. Het AID bestuur en sportbestuur SWU Thymos, beide bestaande uit studenten, zorgen er op deze dag voor dat nieuwe studenten kennis maken met het universitair sportcentrum de Bongerd en diverse te beoefenen sporten.

FrieslandCampina zorgt tijdens de sportbrunch voor zuivelproducten en vruchtensappen van onder andere haar merken Campina, Chocomel, Optimel, Vifit en Appelsientje en is op de sportmarkt aanwezig met een ludieke activiteit die de eerstejaars studenten stimuleert meer te bewegen.

De sportdag, die dit jaar plaatsvindt op 16 augustus, is niet de enige reden dat FrieslandCampina de AID sponsort. Wageningen University is één van de voorlopers in onderwijs over voeding, leefstijl en eetgewoontes. Daarnaast zet het AID-bestuur zich in om de introductiedagen zo duurzaam mogelijk te organiseren met hergebruik van grondstoffen en minimale productie van afval. Dit sluit goed aan bij de ambities die FrieslandCampina nastreeft. Daarnaast omarmt FrieslandCampina een gezonde levensstijl met voldoende beweging en gevarieerde voeding. De sponsoring van de AID is een mooie manier om de eerstejaarsstudenten in Wageningen kennis te laten maken met FrieslandCampina.