• Vilente Het Beekdal

Foute kersttruiendag in Het Beekdal

DOORWERTH De bewoners, vrijwilligers en medewerkers van woonzorgcentrum Het Beekdal pakken uit op dinsdag 18 december. Op deze dag is een foute kersttruiendag in het leven geroepen door initiatiefneemster Annemijn Louws.

,,Glitterjurk, stropdas, het kan niet chic genoeg." Annemijn Louws, arts bij Vilente, dacht daar anders over. Het idee kwam eigenlijk nogal spontaan in mij op, vertelt zij. ,,Sinds een paar jaar is de foute kerstrui in opkomst en het leek mij heel leuk om het ook in het verpleeghuis te introduceren."

LEF HEBBEN De gedachte achter de foute kersttruiendag is heel simpel: om in zo'n trui te verschijnen, moet je wel durven. ,,Ik heb eerst het personeel uitgenodigd en gevraagd of alle eerst verantwoordelijk verzorgenden hieraan willen mee doen."

VERBINDING Dit initiatief zorgt voor verbinding tussen de medewerkers en bewoners van Het Beekdal, zo is de gedachte. ,,Dit past ook goed bij onze Planetree-visie waar liefdevolle aandacht en tijd voor onze cliënten centraal staat. Al een paar weken zijn de bewoners, familie en medewerkers bezig met hun voorbereidingen voor deze dag. In het zorgdossier heb ik gelezen dat er voor een bewoner een trui klaar ligt in de kast om te dragen op 18 december, verzorgd door haar dochter'', vertelt Lorissa Vermeer, Coördinator Welzijn van Het Beekdal. ,,Medewerkers lopen ook samen met de bewoners de winkels af voor een foute kersttrui. En dat is geweldig!"