Fietsende jongeren in Wageningen in gesprek over klimaat

WAGENINGEN De VN Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling en werkgroep Jong & Duurzaam gaan in de week van 11 tot en met 15 juni dwars door Nederland fietsen om zoveel mogelijk jongeren te spreken over klimaat en duurzaamheid. Deze 'Talanoa dialoog' zullen zij voeren om zoveel mogelijk input te verzamelen om over te dragen aan Mark Rutte en uiteindelijk mee te nemen naar de VN klimaattop in Polen.

Wat is de rol van Nederlandse jongeren in klimaatverandering? En hoe kan hun mening het beste gehoord worden? Deze vragen zullen centraal staan tijdens de fietsweek van 11 tot en emt 15 juni. Hier zal input worden verzameld van jongeren uit heel Nederland voor de Verenigde Naties. De week zal starten in Nijmegen en de tussenstops zijn Wageningen, Utrecht, Woerden, Gouda en Rotterdam. Hier zullen zij langs zoveel mogelijk scholen, jongerencentra, jongerenpartijen, universiteiten, kerken en moskeeën gaan om daar in gesprek te gaan met de mensen van de toekomst.

De week zal eindigen in Den Haag, waarbij de input van de hele week zal worden overhandigd aan klimaatgezant Marcel Beukenboom én niemand minder dan minister president Mark Rutte. Daarnaast zal NOS op 3 de fietsweek volgen.

Bron video: Jongerenvertegenwoordigers