• SLG

Feestelijke opening vierde Klompenpad bij Rosandepolder

OOSTERBEEK Wandelen in de voetsporen van de Oosterbeekse schilders, door uiterwaarden en landgoederen, langs beken en wijers in het fraaie buitengebied van Oosterbeek. Dat kan met het nieuwe Rosandepad in Oosterbeek. Dit vierde Klompenpad in de gemeente Renkum en wordt op maandag 2 juli feestelijk geopend. Burgemeester Agnes Schaap, wethouder Joa Maouche en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichten de opening.

Onder begeleiding van SLG en in samenwerking met de gemeente Renkum, vrijwilligers, grondeigenaren en lokale partijen is deze route tot stand gekomen.

Het nieuwe Klompenpad in Oosterbeek is het 110de Klompenpad en maakt deel uit van een landelijk netwerk van Klompenpaden. Het Rosandepad sluit aan op het Dorenweertsepad, dat weer is verbonden met het Molenbeeksepad en het Hartensepad. Zo is er een netwerk van paden in het buitengebied van Renkum ontstaan en kan de wandelaar paden combineren. Het Rosandepad is gefinancierd door de gemeente Renkum, Provincie Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

Een brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is o.a. te koop bij de VVV in het Airborne Museum Hartenstein. De route is in beide richtingen gemarkeerd met maroonrode klompjes, als eerbetoon aan de rode baret van de Engelse parachutisten in de strijd om de brug bij Arnhem in september 1944. opening vindt plaats om 15.00 uur in Café Het Rode Hert, Airborne Museum Hartenstein, Utrechtseweg 232 in Oosterbeek. Meer info: www.klompenpaden.nl.