• Koen Wilmink
  • Koen Wilmink
  • Koen Wilmink

Feest voor Tri Pham op de Markt Wageningen

WAGENINGEN Op de Markt in Wageningen is vrijdagmiddag feest gevierd. De reden: Tri Pham en zijn familie krijgen toch een permanente verblijfsvergunning.

De manifestatie 'Tri moet blijven' die vrijdag en zaterdag zouden worden gehouden werd omgedoopt tot 'Tri mag blijven'. Reden voor een feestje dat door veel Wageningers op een volle marktplein werd gevierd. Ook het Jeugdjournaal was aanwezig om opnames te maken van de bijeenkomst. Hier werden onder meer toespraken gehouden door Jack Bogers, Vluchtelingen Onder Dak, Defence for Children en burgemeester Geert van Rumund die zijn grote inzet voor de familie beloond zag worden met de verblijfsvergunning en zichtbaar opgelucht en blij was. Net zoals vele Wageningers die Tri en zijn familie een warm hart toedragen. Mede dankzij deze inzet werd de dreigende uitzetting voorkomen. Daarvan werd de familie Pham donderdag op de hoogte gesteld.

Rond half vier werd Tri op het podium gehezen voor de foto waar alle bezoekers om hem heen gingen staan. Daarbij werden massaal de duimen omhoog gestoken. Ten teken dat Tri en zijn familie na 13 jaar onderdeel is geworden van de Wageningse samenleving.

De manifestatie die zaterdag op het programma stond gaat niet door.

Meer in de krant van komende woensdag.