• Heerenstraattheater

Extra voorstelling concertfilm Prince in Heerenstraat

WAGENINGEN Na het overlijden in 2016 van één van de grootste popartiesten, Prince, stond de muziekwereld stil. Nu blijkt dat hij zelf tot vlak voor zijn heengaan bezig was met een hercreatie van één van zijn grootste meesterwerken: Sign 'o' the Times. Over de hele wereld kunnen Prince-fans zich verheugen op de voorstelling van de concertfilm op woensdag 22 november, uiteraard ook in het Heerenstraat Theater. Vanwege de grote belangstelling organiseert het Wageningse filmtheater een extra voorstelling op vrijdag 24 november.

De digitale restauratie zorgt dat het beeld en geluid haarscherp wordt weergegeven en de muziekliefhebber compleet ondergedompeld in de sfeer van het concert. Het roemruchte album Sign 'o' the Times werd op 20 november 1987 uitgebracht met de bijbehorende concertfilm die werd geschreven en geregisseerd door 'His Royal Badness' zelf.

Dertig jaar later kunnen fans van over de hele wereld genieten van vierentachtig explosieve minuten die goed laten zien wat een entertainer Prince was, en hoe hij samen met zijn band (met onder andere Sheila E., Doctor Fink en Cat Glover) een wervelende show geeft. Hij heeft veel van de film opgenomen in zijn eigen Paisley Park Studios en op tournee door Nederland en België. Het bevat uitvoeringen van zijn grootste hits inclusief het titelnummer, U Got the Look, Little Red Corvette en een cover van Charlie Parker's Now's the Time.

Vertoning op woensdag 22 november om 20:30 uur en op vrijdagavond 24 november om 21.15 uur. Kaarten kosten 12,50 euro.