• Renkum Downhill 2018 was ook weer een geweldig succes. De '2019-editie' staat voor 17 augustus op het programma.

    Dick Martens
  • Dick Martens

Renkum Downhill inmiddels een 'spetterende' traditie

RENKUM Gé Willemsen, eigenaar van Willemsen Stage Management, liep al een tijdje rond met de gedachte: 'in de zomervakantie wat organiseren voor de Renkumse jeugd, die niet op vakantie was of door omstandigheden niet kon'. Geïnspireerd werd hij door sneeuwpret, niet echt een zomerse activiteit, maar voor de initiatiefrijke ondernemer wel. Sneeuw smelt tot water en dat was nu juist een van de ingrediënten die hij nodig had om zijn hersenspinsels werkelijkheid te laten worden. Het leidde tot Renkum Downhill een glij- en waterspektakel in 'de Renkumse kuil', nabij MFC Doelum. Het 'spetterende' spektakel is inmiddels toe aan de vierde editie.

Dick Martens

VERTIER BIEDEN ,,Op zaterdag 17 augustus gaat het weer gebeuren", blikt Willemsen alvast vooruit. ,,Renkum Downhill is destijds inderdaad begonnen om kinderen die niet op vakantie waren of daar de mogelijkheid niet toe hadden, toch nog wat vertier te kunnen bieden. Het eerste jaar werd er gestart met slechts één baan. Het tweede jaar waren dat al twee banen en vorig jaar waren dat er maar liefst drie. De hoofdbaan, de juniorbaan en de kidshill zijn er dit jaar ook weer."

POSITIEVE REACTIES Volgens de organisator was het direct al een doorslaand succes. ,,Natuurlijk is het altijd afwachten, als je met wat nieuws begint. Afwachten of er wel jeugd op af zou gaan komen. Maar dat overtrof onze stoutste verwachtingen, want het was direct druk en de deelnemers waren erg enthousiast. Ze bleven maar van die heuvel afglijden. Maar naast veel deelnemers, waren er ook veel belangstellenden die kwamen kijken. Ook van hen kregen we veel positieve reacties, vooral over het feit, dat we wat voorde jeugd organiseerden en dat er gratis deelgenomen kon worden."

BELANGELOOS Dat dat mogelijk was dankt Willemsen aan de bereidwillige en belangeloze medewerking van vrijwilligers, maar zeker ook van diverse sponsoren, die zijn initiatief financieel of met materialen omarmden. ,,Dat is natuurlijk geweldig. We hebben al een groep vaste sponsoren, maar ook nieuwe sponsoren dienden zich aan. Zojuist nog kregen we een speciaal zeil aangeboden, die de Kidshill gaat vormen. Daar hebben we dan weer geen landbouwzeil voor nodig. Natuurlijk kunnen we nog altijd sponsoren gebruiken, zeker ook omdat we deze traditie zo lang mogelijk willen voortzetten en hey voor iedereen gratis houden."

DRIE BANEN Bij de vierde editie liggen er weer drie banen klaar. ,,De grote heuvel. Die is 50 meter lang en 6 meter breed en is voor deelnemers van 12 jaar en ouder. Dan is er nog de 'de Juniorbaan', die is 35 meter lang en 6 meter breed. Die is bestemd voor de jeugd in de leeftijd van tussen 8 tot 12 jaar. En dan is er de Kidshill, die een lengte heeft van 17 meter en 8 meter breed is. Die is speciaal voor de kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. We zullen er ook echt op toezien, dat die leeftijdsgrens wordt aangehouden. Het is nu de tijd om nog even de puntjes op de i te zetten en dan gaan we zaterdag 17 augustus 'los'. We beginnen om 12.00 uur en sluiten de banen rond 18.00 uur. Ik heb er in ieder geval al heel veel zin in."

Voor vragen en sponsoring: Mail: info@willemsenstagemanagement.nl of telefonisch: 06 255 883 40 / 0317 317 075. Er is ook een facebookpagina van Renkum Downhill.