• Het vuur is ook het landelijke startsein voor de viering van 5 mei.

    Piroschka van de Wouw

Estafettelopers brengen bevrijdingsvuur naar Wageningen

WAGENINGEN Traditiegetrouw komt in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 september het bevrijdingsvuur van Bayeux uit Eindhoven naar Wageningen. Dit jaar brengen twee loopgroepen van atletiekvereniging Pallas'67, aangevuld met enkele lopers van Wageningen45, in een nachtelijke estafette de vlam naar Wageningen om het vuur van het vrijheidsmonument te verversen. 

Gedurende de estafette staan de lopers in het bijzijn van de burgemeester van Wageningen, Geert van Rumund, stil bij verschillende oorlogsmonumenten waar kaarsen worden aangestoken ter nagedachtenis aan de gebeurtenissen die er hebben plaatsgevonden.

EEUWIG BRANDEND Op donderdag 19 september ontvangen de burgemeester van Wageningen en voorzitter van Wageningen45, Toon van Asseldonk, in Wageningen het bevrijdingsvuur uit handen van de lopers. Voor het gebouw van de Wageningse studentenvereniging Ceres, wordt het eeuwig brandende vuur ververst.

VETERANEN De bevrijdingsvuurceremonie start om 9.00 uur en wordt door zowel regionale veteranen als basisschoolkinderen bijgewoond. Voor het educatieve programma Het Lopend Vuurtje, onderdeel van het kunstmenu, zijn 47 kinderen van de Brinkschool en Margrietschool uit Wageningen bij de verversing van het Bevrijdingsvuur aanwezig. Iedereen is welkom om de ceremonie bij te wonen.

Voor inschrijving of meer informatie zie bevrijdingsvuur.nl.