• Jet Kooderings/BDU
  • Jet Kooderings/BDU

Etske Thie geeft Theaterworkshops en leerondersteuning

OOSTERBEEK Jarenlang zat Etske Thie in het onderwijs, maar na haar verhuizing naar Oosterbeek vier jaar geleden besloot ze het roer om te gooien. ,,Ik vind kinderen heel leuk, maar ik had steeds meer moeite met bepaalde kanten van het onderwijs", vertelt Etske aan de keukentafel in haar huis aan de Weverstraat. Daarom besloot ze haar expertise in te zetten in de vorm van leerondersteuning en daarnaast workshops theatersport te gaan geven.

Jet Kooderings

Sinds begin maart is Thie ingeschreven bij de kamer van Koophandel onder de naam ETSIES en binnenkort beginnen de eerste workshops. Deze worden iedere dinsdagmiddag van 15.30-16.30 uur in de Mariënbornschool en donderdagmiddag van 14.15-15.15 uur in de Bernulphusschool gegeven voor kinderen van 7 tot 11 jaar. ,,Ik heb voor een bijzondere formule gekozen. Ik ga niet uit van een jaarabonnement, maar van blokjes van vijf lessen. Wil het kind doorgaan, dan kan hij weer vijf lessen afnemen. Is het even te druk in de agenda, dan kan er zonder kosten gekozen worden voor een rustperiode", legt Etske Thie uit.

Theatersport, ook wel theater improvisatie genoemd, is een uitstekende manier om vrij te worden. Kinderen leren duidelijk te zijn en oog te hebben voor een ander, daarnaast is samenwerken belangrijk. ,,Theatersport is strak en veilig. Het hoeft niet mooi te zijn en het is niet voor publiek. Lol hebben is belangrijk, maar het allerbelangrijkste is dat kinderen leren dat het nooit 'fout' is wat ze doen", legt Etske Thie uit. Ter kennismaking wordt er op 16 april om 14.15 uur een open en gratis les aangeboden op de Bernulphusschool.

LEERONDERSTEUNING Daarnaast is ETSIES er ook voor leerondersteuning. Thie heeft veel ervaring als coach en is gespecialiseerd in beelddenken. Vooral kinderen met dyslexie, hoogbegaafden en AD(H)D-ers zijn vaak beelddenkers en voor deze leerlingen is het belangrijk om duidelijke uitleg te geven waarom je iets doet. In korte tijd kan Etske Thie kinderen inzicht geven in de structuur van spelling/begrijpend lezen, rekenproblemen en CITO toetsen. Dat kan thuis, op school of bij Etske aan de keukentafel.

Voor meer info jufetske@hotmail.com. of tel. 06 14368629. Binnenkort ook info op: www.etsies.nl.