• Jan Pit/BDU

Erezilver voor Wageninger Ben Brouwer

WAGENINGEN  Ben Brouwer heeft vrijdag het Wagenings erezilver uit handen van burgemeester Van Rumund ontvangen. De uitreiking vond plaats tijdens de laatste bestuursvergadering van de ANBO in Torckdael. Brouwer ontving het erezilver vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor met name de oudere inwoners van Wageningen. Daarnaast is hij op vele fronten actief voor de Wageningse samenleving.

Sinds 1972 houdt Brouwer zich intensief bezig met het welzijn van de senioren in de stad. Dit komt tot uiting in zijn diverse bestuursfuncties, maar ook in het organiseren van uiteenlopende activiteiten voor de verschillende Wageningse belangenorganisaties. De afgelopen tien jaar was de Wageninger voorzitter van de ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen) afdeling Wageningen. Hierin was hij de trekker, coördinator en drijvende kracht bij vele activiteiten, waaronder scootmobielcursussen en politieke debatavonden. Vanuit de ANBO is Brouwer ook (mede) initiatiefnemer en coördinator voor de Seniorenbeurs in Wageningen, die samen met de andere ouderenbonden in Wageningen wordt georganiseerd.

Naast de vele belangeloze activiteiten voor diverse ouderenorganisaties maakte Brouwer deel uit van de werkgroep Wageningen 750. Hij was intensief betrokken bij de festiviteiten in dat jubileumjaar met als hoogtepunt de historische optocht. Een ander belangrijk project was het 50+ plein tijdens de festiviteiten op 5 mei. Al deze activiteiten verrichtte hij met zijn kenmerkendebescheidenheid en de gedachte dat ,,het de gewoonste zaak van de wereld is."

In 2012 werd de heer Brouwer geëerd met een Koninklijke Onderscheiding en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn enorme inzet voor de Wageningse samenleving.

Het Wagenings Erezilver wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere betekenis voor Wageningen hebben. Dit is de derde uitreiking van het erezilver in 2015.