• Luuk Baaijens (links) en Jacques Budding organiseren Doelum Live

    Feike Klomp Tekst

Er zit muziek in Doelum Live

RENKUM De editie van zondag 22 april met muziek van Mo's Blues was veelbelovend. Zo'n 80 bezoekers bezochten op deze zondagmiddag Doelum Live. Een initiatief van Jacques Budding en Luuk Baaijens. Samen willen ze zorgen voor meer reuring op de zondagmiddag in Renkum. Het bargedeelte van MFC Doelum leent zich daar prima voor, vinden beide initiatiefnemers.

Feike Klomp

Het idee is om jaarlijks pakweg tien optredens in MFC Doelum te organiseren. Op een vast moment, zodat iedereen het straks weet: elke vierde zondag van de maand. Dan staat er weer een Doelum Live op de agenda.

BINDING ,,Wij willen diverse soorten formaties een podium bieden en het Renkums/Heelsumse publiek een gezellige zondagmiddag te bezorgen", vertelt Budding aan de bar in het fonkelnieuwe MFC Doelum. Budding stond al eens aan de wieg van culturele middagen bij RTV Bakkershaag. Sowieso is hij een muziekliefhebber en ziet dat muziek zorgt voor binding tussen het luisterend publiek. En tijdens het optreden van Mo's Blues van zondag 22 april gingen de beentjes al vrij rap van de vloer. Duidelijk de opmaat voor meer, als het aan de twee bedenkers ligt.

UITPAKKEN Baaijens is werkzaam bij MFC Doelum en ziet ook veel in de zondagmiddagactiviteit: ,,Het voordeel is dat we hier alle kanten op kunnen. In eerste instantie is de ruimte rond de bar het uitgangspunt, maar we kunnen bij mooi weer eventueel naar buiten. En als het aan mij ligt, pakken we in de toekomst een keer groots uit met een grote artiest of band."

LEVENDIGHEID Budding: ,,Doelum Live heeft wat mij betreft ook als doel om de levendigheid in Renkum te bevorderen." Doelum Live krijgt support van het biermerk Warsteiner. Want zonder steun is zo'n opzet natuurlijk niet mogelijk. ,,Doelum Live is gratis toegankelijk en het parkeren natuurlijk ook", benadrukt Baaijens nog.

Planning Doelum Live: zondag 27 mei Bandera Latina. Zondag 24 juni: Duo Novakoski. Aanvang 16.00 uur.