• Christien Bartels

Eigen koekje voor dierenvoedselbank dankzij bakkerijstudenten

WAGENINGEN Bakkerijstudenten van de Rijn IJsselvakschool hebben speciaal voor Stichting Dierenvoedselbank Wageningen een ambachtelijk roomboterkoekje ontwikkeld, heel toepasselijk in de vorm van een poes.

Iedereen die de koekjes koopt steunt hiermee de dierenvoedselbank. Bestuurslid Michel Louvet: ,,Deze steun kunnen we goed gebruiken, want momenteel is er een groeiende wachtlijst. Terwijl we nog genoeg gezinnen met huisdieren in de gemeente Wageningen en Renkum kunnen helpen. Daarnaast willen we een bekender gezicht krijgen, zodat mensen beter weten wie we zijn en dat we bestaan."

Studenten hebben hun uiterste best gedaan om een zo geschikt mogelijk koekje te produceren. ,,Uiteindelijk kozen we voor een koekje in de vorm voor een kat. Niet te groot, dus lekker voor bij de koffie", zegt Louvet. Vorige week woensdag werd het koekje gelanceerd in de bakkerijwinkel van de Rijn IJsselvakschool waar ze te koop zijn. Ook werden ze afgelopen zondag verkocht op de vlooienmarkt in de Vlinder waar de dierenvoedselbank met hun eigen kraam en mascotte Max stond.

De dierenvoedselbank hoopt de komende tijd op een goede verkoop en aandacht voor hun koekje, zodat er extra helpende handjes komen en er geld is om voer en andere verzorgingsproducten te kopen. Ook zou een grotere opslagruimte goed van pas komen.

Momenteel helpt de dierenvoedselbank veertig gezinnen met huisdieren. Op het uitgiftepunt aan de Hyacintenlaan in Wageningen staan de vrijwilligers wekelijks om voedsel uit te delen. ,,Mensen die met een big smile weggaan omdat ze wat meer hebben om aan hun huisdier te geven, daar doen we het voor", aldus vrijwilliger Sylvia Keuken. "Helaas is het wel nodig", zegt Louvet. We zijn dierenliefhebbers en iemand kan in een situatie belanden waardoor ook het eten voor je huisdier slechter betaalbaar wordt." Keuken: ,,Mensen zeggen soms, dan neem je toch geen dier? Maar als iemand een huisdier al langer heeft en hieraan gehecht is, is dat makkelijk gezegd."