• Eerste Zwerfafvalbrigades gemeente Renkum aan de slag.

    berrydereusfotografie.nl

Eerste zwerfafvalbrigades gestart

RENKUM De Zwerfafvalbrigades gingen afgelopen vrijdag van start in Renkum en Oosterbeek. Wethouder Wendy Ruwhof gaf daarvoor om 13.00 uur het officiële startsein in restaurant de Oude Post in Renkum.

De groep van ongeveer tien vrijwilligers liep vervolgens het centrum van het dorp in en verzamelde daar in nog geen uur tijd een enorme hoeveelheid zwerfafval: maar liefst elf vuilniszakken vol. Een groot succes dus - maar ook wel triest dat er zoveel rommel in de openbare ruimte ligt.

Vervolgens ging om 15.00 uur de Zwerfafvalbrigade in Oosterbeek met evenveel enthousiasme aan de slag. Ook daar zochten de vrijwilligers in het centrum naarstig naar zwerfafval. En ook daar werd veel zwerfafval opgeruimd.

RAADHUISPLEIN Met name rond het Raadhuisplein lag veel rommel in de struiken. Na ongeveer een uur hadden de vrijwilligers zeven vuilniszakken vol afval geraapt. Na afloop praatten ze gezellig na in café-restaurant Schoonoord. Iedereen was tevreden over het resultaat.

De Zwerfafvalbrigades komen in het vervolg regelmatig in actie om zwerfafval in hun omgeving aan te pakken.

Belangstellenden die ook mee willen doen, kunnen contact opnemen met Derk Huizinga van Stichting Landschapsbeheer Gelderland via tel. 026-3537444 of d.huizinga@landschapsbeheergelderland.nl.

Meer info: http://landschapsbeheergelderland.nl/soorten-vrijwilligerswerk/