• Lotte Menkman
  • Lotte Menkman
  • Lotte Menkman

Een gang met verrassingen

OOSTERBEEK In de gang van het gemeentehuis in Oosterbeek vond donderdagmiddag de opening plaats van een kleurrijke expositie, met als thema: 'En eeuwig zingen de bossen', naar een boek van de Noorse schrijver Trygve Gulbranssen. Vier kunstenaars laten hun werken aan een geïnteresseerd publiek zien. Het zijn: Marja Zomer, Melissa Peen, Johanneke Sanders en Sophie Bekkering. De werken zijn gevarieerd, iedere kunstenaar heeft zijn eigen stijl en hun uitingen zijn de moeite waard om je in te verdiepen.

Maria Koster

Bij binnenkomst klinkt romantische vioolmuziek van Wilco de Bruijn. Voorzitter Lotte Menkman van Stichting Scarabee, organisator van deze expositie vindt de titel heel geschikt . ,,Schilders hebben iets met bomen en bossen en vooral in deze omgeving is het toepasselijk".

De Arnhemse Sophie Bekkering houdt van felle kleuren, die voor haar symbool zijn van kracht en energie. Melissa Peen komt uit Amsterdam en Marja Zomer werkt op verschillende locaties in Nederland. Johanneke Sanders woont in Oosterbeek,heeft haar atelier in de school op de Dennenkamp. ,, Ik werd geïnspireerd door het uitzicht op een parkje, dat vrij saai is, alleen een paar bomen staan er. Mensen lopen er snel doorheen en ik heb daarom gekozen voor boom en licht!" Sophie is inmiddels ook op het vervaardigen van keramiek overgegaan. Enkele objecten staat op een kast en zijn een nader bekijken waard. Origineel is de bijdrage van Melissa. Zij ontwerpt behang en niet zomaar een behangetje. Ze heeft een eigen label: New Nature. De foto's die ze maakt van planten en bomen bewerkt ze tot patronen voor aan de wand. ,, Bomen hebben geschiedenis en ik ben in de ban van de natuur".

De vele bezoekers mogen in de Raadzaal plaatsnemen als Lotte Menkman de expositie gaat openen. Maar eerst klinkt er vioolmuziek. De ingetogen improvisaties verhogen de sfeer en nadat er rozen zijn overhandigd aan de kunstenaressen worden de werken verder bekeken. De jongste bezoeker,een peuter van twee wijst naar de kleurige boom van Marja Zomer: ,, Mooi he?"

De expositie 'En eeuwig duren de bossen' duurt tot en met 8 mei en kan bezocht worden van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Foto's:

1. Bij schilderij van Johanneke Sanders.

2. Blije vrouwelijke Oosterbeekse kunstenaars op één bankje met Johanneke Sanders onder haar schilderij.

3. Ellie Slegten met Marja Zomer voor haar schilderij.