• Gemeente Renkum

Echtpaar Schouten-Baars zestig jaar getrouwd

DOORWERTH Het echtpaar Schouten-Baars uit Doorwerth hoopt op maandag 31 juli zestig jaar getrouwd te zijn. Dit heugelijke feit vierden zij vandaag, waarbij locoburgemeester Heinrich het echtpaar de hand mocht schudden vanuit het gemeentebestuur.

De heer Jan Schouten is 84 jaar en geboren en getogen in Doorwerth, al stond boerderij 'de Boersberg' voor de aanleg van de A50 nog in Heelsum. Mevrouw Atty Baars is tevens 84 jaar en komt ook uit een boerengezin. Zij is opgegroeid in Elden. Ze leerden elkaar kennen via de broer van mevrouw Baars en de vonk sloeg over in januari 1953 tijdens een feestavond voor jonge boeren en boerinnen in Arnhem. Het tweetal trouwde in 1957 en kregen zes kinderen, waarvan de laatste twee een tweeling is. Er volgden dertien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Nummer zeven is op komst.

Het stel woont nog altijd op het terrein van boerderij 'de Boersberg', wat tevens het onderkomen is voor honderdvijfentwintig koeien. Daarnaast runde mevrouw Schouten-Baars ook nog een boerencamping vanaf 1958, waar in 1968 nog een kampeerboerderij bij kwam. Deze is later uitgebreid naar een camping van Stichting Vrije Recreatie (SVR) met veertig plaatsen. Het hele bedrijf wordt sinds 2011 gerund door twee zonen van het echtpaar. Meneer en mevrouw Schouten-Baars verhuisden in 1995 naar de woning naast de boerderij.