Echtpaar Gerritsen-Makenbach 60 jaar getrouwd

DOORWERTH Willem Gerritsen en Wilhelmina Martha Gerritsen-Makenbach uit Doorwerth waren dinsdag 14 februari precies 60 jaar getrouwd. Waarnemend burgemeester Bloemen feliciteerde het echtpaar namens het gemeentebestuur aan de Johanniterweg in Doorwerth.

De heer Gerritsen (85) en mevrouw Makenbach (80) zijn beide geboren en getogen in Oosterbeek. De vader van de heer Gerritsen was smid en had een smederij aan de Hogeweg. De vader van mevrouw Makenbach was meubelmaker en had een meubelmakerij aan de Utrechtseweg. Hun ouders kenden elkaar, waardoor ook hun kinderen elkaar leerden kennen.

In 1957 zijn de heer Gerritsen en mevrouw Makenbach getrouwd. Kort daarna hebben zij de smederij verplaatst naar de Weverstraat in Oosterbeek. Daarbij verkochten zij kachels.

In 1964 verhuist het gezin naar Assendelft, omdat werk gevonden wordt bij de papierfabriek Van Gelder in Wormer. Ze missen Oosterbeek en omgeving. Daarom komen ze in 1966 terug en gaan ze in Doorwerth Wonen. De heer Gerritsen vindt een baan bij papierfabriek Schut in Heelsum. Het gezin is dan inmiddels compleet met vier kinderen: één dochter en drie zoons. De dochter en de jongste zoon wonen beide in Doorwerth, de middelste zoon in de Achterhoek (De Heurne) en de oudste zoon in Canada. Er zijn vier kleinkinderen en één achterkleinkind.

Beiden zijn in hun Doorwerthse tijd zeer actief geweest in onder meer de Nederlands Hervormde kerk. De grootste hobby van mevrouw Makenbach is nu lezen. De heer Makenbach is in vele maatschappelijke organisaties actief geweest. Onder andere bij de vakbond (CNV), de ouderenbond (PCOB) en het CDA, waarvoor hij vier jaar in de gemeenteraad heeft gezeten.