• Feike Klomp Tekst

Dynamo Jeugdwerk is vol energie

RENKUM Sinds begin van het jaar heeft Dynamo Jeugdwerk het stokje overgenomen van het jongerenwerk van Welzijn Renkum, voorheen Solidez. Vanaf 1 januari kunnen bewoners en organisaties in de gemeente Renkum terecht bij de overkoepelende netwerkorganisatie Renkum voor Elkaar. Hierin vallen onder andere het jongerenwerk, welzijnswerk, maatschappelijk werk en vrijwilligerswerk. Het team van Dynamo Jeugdwerk is nu zo'n half jaar in touw en geeft graag een inkijkje in de laatste stand van zaken.

Feike Klomp

Het ontvangst is bij het nieuwe jongerencentrum in de voormalige school 't t@lent in Doorwerth. Deze plek vervangt Lijn 50 aan de van Ingenweg in Renkum, maar er is veel meer in beweging gezet, laten de jongerenwerkers weten. Dynamo Jeugdwerk werkt aan een fris imago waarin vooral uitgegaan wordt van kansen voor jongeren. Het motto van Dynamo Jeugdwerk is veel meer gericht op talentontwikkeling bij jongeren van 4 tot en met 27 jaar. 

 

SAUSJE Dynamo maakt onderdeel uit van Lumens uit Eindhoven, dat veel ervaring heeft op het gebied van jeugdwerk. En Lumens maakt weer onderdeel uit van Renkum voor Elkaar. Veel succesvolle jeugdprojecten krijgen daarom een 'Renkums sausje'. 

LENIE Een aantal teamleden legt uit wat ze doen. Jeugdwerker Lenie is inmiddels een bekend gezicht in het Renkumse. ,,Ik werk vooral in het Huis van Renkum (vrijdagmiddagactiviteiten) en hou me bezig met de overlastmeldingen (ambulanten) in Renkum. Daar is al veel in bereikt." Een tijd geleden was een groep jonge Renkumers nogal negatief in het nieuws vanwege overlast. ,,En kijk nu. Enkelen hebben een baan. Weer anderen helpen mij mee met jeugdactiviteiten. Hoe mooi is dat? Het negatieve omzetten in iets tastbaars en positiefs. Dat werkt."

ROSHINA Jeugdwerker Roshina is een van de nieuwe gezichten: ,,Ik richt me vooral op het opzetten van activiteiten, de bouw van Dynamo Academy. Deze Academy biedt jongeren de mogelijkheid te ontdekken waar jouw passie ligt, en hoe je deze in de praktijk brengt, zodat dit uiteindelijk toe leid naar opleiding of (betaald) werk. Dat sluit ook perfect aan bij ons motto talentontwikkeling."

KEVIN Jeugdwerker Kevin dan. Hij is vooral het Oosterbeekse gezicht. ,,Ik beheer en leid jongerencentrum Phoenix dat ook een nieuwe look krijgt. De ruimte is opgeknapt en opgefrist. Ik wil het vooral voor elkaar krijgen dat jongeren zelf met muziek, bandjes, DJ'en en instrumenten aan de gang gaan. Daarnaast blijft het natuurlijk ook de 'place to be' voor ontmoeten, chillen en lol."

Roshina: ,,We doen het vooral met de jongeren doen in plaats van voor de jongeren. Zo krijgen ze regie en eigenaarschap."

Informatie: www.facebook.com/dynamojeugdwerkinrenkum