• Restore kringloop
  • Restore kringloop
  • Restore kringloop

Duurzame textielcontainer geplaatst

RENKUM Bij de PLUS aan de Wilgenplas in Renkum is op donderdagmiddag 4 januari een nieuwe textielcontainer geplaatst. Inwoners van Renkum kunnen daar hun kleding, textiel en schoenen inleveren.

Restore kringloop, de gemeente Renkum en PLUS Renkum bereidden samen de plaatsing van deze container voor. ,,Met onze winkel willen we het middelpunt van Renkum zijn. Wij bieden de ruimste openingstijden in de gemeente en veel extra's, zoals binnenkort ook Postservice. Een inzamelpunt hoort daar gewoon bij," aldus supermarktmanager Sander Berntsen. ,,De container staat buiten de winkel, ziet er netjes uit en is afgesloten. De herbruikbare kleding komt goed terecht. Bovendien sparen we hiermee het milieu. Een sociaal en duurzaam doel. Dat past bij onze organisatie."

VOORDEEL De container biedt plek voor 800 kilo textiel en schoenen en wordt elke week geleegd. Het ingezamelde textiel gaat naar Textielsorteerbedrijf SoGrade in Ede. 95 procent hiervan zal hergebruikt worden. De verkoopbare kleding en schoenen worden verkocht in de winkels van Restore kringloop in Ede en Veenendaal. "Mede dankzij de inwoners van Renkum kunnen wij betaalbare kleding verkopen en daarmee betaalde banen realiseren. Voor de één een koopje, voor de ander een kans", aldus Manager Restore kringloop Anna Boon.