• ANP Foto

Duurzaamheidsdebat in de bibliotheek Wageningen

WAGENINGEN Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart, houdt het Platform Duurzaam Wageningen samen met de Bblthk op 7 maart het vierjaarlijkse Duurzaamheidsdebat. Alle politieke partijen zullen vertegenwoordigd zijn, inclusief alle wethouders.

De partijen hechten allemaal aan duurzaamheid, maar de keuzes die ze daarin maken zijn soms heel verschillend. Daarover gaan we deze avond met hen in debat: windmolens of zonneparken in het buitengebied? Ongebreidelde groei of circulaire economie? Meegaan met de rondweg of toch andere oplossingen? Daarover zullen de partijen aan de tand gevoeld worden. Ook de eerste resultaten van de onlangs gehouden Duurzaamheidsenqute worden bekend gemaakt, en met welke stellingen de partijen het wel of niet eens zijn.

Vanaf half 8, voorafgaand aan het debat, tonen bewoners van Wageningse Klimaatstraatfeest straten in een powerpoint presentatie wat ze allemaal gedaan hebben om zo veel mogelijk energie te besparen. Om 20.00 uur begint het debat, Jelle de Gruyter zal het debat leiden.