• Feike Klomp

Drie boekhandels slaan handen ineen

RENKUM Op donderdag 8 februari start de campagne 'Geef mij maar een boek', en daar haakt de gemeente Renkum op aan. De gemeente geeft een (prenten)boek cadeau in samenwerking met drie boekwinkels: The Read Shop in Doorwerth, Meijer & Siegers in Oosterbeek en Bruna in Renkum.

Feike Klomp

 

De actie is een initiatief van The Read Shop samen met de twee overige boekhandels. Speciaal voor deze actie slaan de drie boekhandels de handen dus ineen.

Ben Berendsen: ,,De stichting Geef mij maar een boek vindt het belangrijk dat kinderen op zo vroeg mogelijke leeftijd leren lezen. We schreven de gemeente Renkum een brief om dit handen en voeten te geven, en het college van B&W omarmde dit. Heel mooi natuurlijk."

 

IDEAAL Het ideaal van de landelijke stichting is om alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Ieder jaar wordt in februari een klassiek jeugdboek en in april een prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro.

Berendsen: ,,Het jeugdboek van 2018 is 'Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren. Het prentenboek van dit jaar is 'Raad eens hoeveel ik van je hou van' Sam McBreatney en Anita Jeram (vanaf 3 april verkrijgbaar). Renkum stuurt een brief rond aan de doelgroep met een voucher, dat recht geeft op een boek."

Andre van der Greft (Bruna Renkum) ziet een tendens als het om lezen door kinderen gaat. Hij zegt: ,,Wij zien een stijgende lijn in verkopen van kinderboeken. Vaak zijn het boeken met tekst en plaatjes." Berendsen: ,,Die stijgende lijn komt ook omdat uitgevers/schrijvers series uitbrengen, en dat stimuleert natuurlijk ook."

 

Wethouder Hermine van den Berg reikt op vrijdag 9 februari een eerste boek van de actie uit op de Prinses Beatrixschool in Wolfheze.