Dorpsplatform teleurgesteld in college

HEELSUM Nico van den Ham, de voorzitter van het Dorpsplatform Renkum-Heelsum, is zwaar teleurgesteld in het Renkums college. ,,Na rijp beraad zien wij ons als bestuur van het dorpsplatform genoodzaakt om per medio december dorpshuis De Hucht te sluiten. Heel wat bezoekers weten niet waar ze aan toe zijn, totdat het nieuwe MFC is geopend, en dat is zuur voor deze mensen."

Feike Klomp

De sluiting van De Hucht heeft een 'verleden'. Tot groot enthousiasme van veel vaste bezoekers nam het dorpsplatform het buurthuis begin dit jaar over van Stichting Welzijn Renkum. ,,Onze ambitie was om De Hucht open te houden tot de oplevering van het nieuwe MFC in Renkum. Tot mijn stomme verbazing vernam ik voor de zomer dat het einde oefening is voor Solidez. Drie nieuwe organisaties waaronder het Huis van Renkum nemen het welzijnsstokje straks over."

Ook biljartvereniging De Hucht vertrekt uit De Hucht. ,,Zij vinden onderdak bij Oranje Nassau's Oord. Veel vrijwilligers zijn juist van de biljartvereniging, en die raken we nu kwijt."

Van den Ham baalt vooral van de houding van het Renkums college. ,,Er zijn gewoon ouderen en vaste bezoekers die in grote onzekerheid verkeren. Het gaat ons dus vooral om de overbruggingsperiode tussen de tijd van sluiting en de opening van het MFC. Heel makkelijk wordt gezegd: 'In juni 2017 gaat het nieuwe MFC open en dan kun je daar terecht'. Zo makkelijk is dat niet. Wie zegt dat de bouw volgens plan verloopt?" Vrijdag 16 december vinden de laatste activiteiten plaats en twee dagen eerder neemt het dorpsplatform afscheid van de vrijwilligers.

Dan is het einde oefening voor De Hucht. Het dorpsplatform gooit overigens de handdoek niet in de ring. ,,Vanaf half december kunnen we geen voorziening meer aanbieden maar we gaan wel in gesprek met een aantal partijen in Renkum, zoals het bestuur van het nieuw te bouwen MFC, om met hen de mogelijkheden door te spreken. "