• Feike Klomp
  • Feike Klomp

Doelum mogelijk gebouw van het jaar

RENKUM MFC Doelum is kanshebber voor de titel BNA Beste Gebouw van het jaar. Dat is te zien op de website gebouwvanhetjaar.nl.

Er zijn meer dan honderd projecten ingezonden in vier verschillende categorieën: Leefbaarheid en Sociale Cohesie, Identiteit en Icoonwaarde, Stimulerende Omgevingen en Particuliere Woonbeleving. Doelum valt onder de categorie Leefbaarheid en Sociale Cohesie.

Een van de juryleden is bijvoorbeeld Louise Vet, directeur van het NIOO-KNAW in Wageningen. Zo staat zij bekend als fervent voorstander van een duurzame circulaire economie die gebaseerd is op ecologische principes. Deze integrale duurzaamheidsprincipes brengt zij in praktijk bij het nieuwe NIOO laboratorium-kantorencomplex te Wageningen.

TROTS Astrid de Bondt, manager MFC Doelum, reageert verrast op de nominatie: ,,Ik hoop dat 'we' winnen. Dat zou recht doen aan het ontwerp en aan alle mensen die vanuit hun eigen discipline hebben meegewerkt om Doelum te realiseren en aan iedereen (gemeente, verenigingen, medewerkers, vrijwilligers) die nu eraan werken om van Doelum inderdaad die plek voor sociale cohesie te laten zijn. Want volgens mij zijn we dat al. Al dan niet winnen verandert niets aan de trots die we in Renkum voelen."

Twee architectenbureaus hebben zich met MFC Doelum beziggehouden: NOAHH en Studio Nuy van Noort.