• Dierenambulance Nederrijn

Dode kat aangetroffen in muskusrattenklem

OOSTERBEEK De Dierenambulance Nederrijn kreeg dinsdagochtend een melding van een passant die een dode kat in een muskusrattenklem had aangetroffen in Heemtuin De Zomp. ,,Nadere inspectie van de situatie riep vragen bij ons op," valt op Facebook te lezen. 

De rattenklem waarin de kat was gevonden bleek niet van een type te zijn wat doorgaans door particulieren gebruikt wordt, maar door de wijze waarop de klem was gezet werd ook duidelijk dat deze niet door een professionele bestrijdingsdienst ingezet is. Waar de klem precies geplaatst is is ook nog onbekend want het is mogelijk dat de kat is gaan rennen met de klem om zijn nek.

ONDERZOEK Samen met de Handhaving van de Gemeente Renkum is de dierenambulance op onderzoek uitgegaan. Daarbij zijn geen verdere klemmen aangetroffen maar het valt niet uit te sluiten dat er toch meer klemmen op scherp staan. ,,Omdat we willen voorkomen dat meer dieren of misschien zelfs kinderen slachtoffer worden van een klem plaatsen we de volgende oproep:" schrijft de dierenambulance. Wanneer een klem of een dergelijke verdachte situatie wordt aangetroffen kan de politie gebeld worden.