• Heerenstraat Theater
  • Heerenstraat Theater

Documentaire 'I Am Not Your Negro' in Heerenstraat Theater

WAGENINGEN Het verhaal van de burgerrechtenbeweging van de jaren '60 en de huidige #BlackLivesMatter-beweging wordt op dinsdag 27 juni in beeld gebracht op de Amnesty Night in het Heerenstraat Theater. De indringende documentaire I Am Not Your Negro wordt ingeleid door cultureel antropoloog Mitchell Esajas, oprichter en voorzitter van het New Urban Collective. De avond wordt georganiseerd door het Wagenings filmtheater in samenwerking met de Wageningen Student Group van Amnesty International.

De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. James Baldwin beschreef in 1979 in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project, Remember This House. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King.

Bij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina's van het manuscript klaar. In I Am Not Your Negro verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt.

Kaarten: Dankzij de samenwerking met Amnesty International hanteert het Heerenstraat Theater op deze avond het reguliere tarief. Studententarief 7,50 euro.